Pages

Monday, October 11, 2010

Ce este Veritas. Scop, energii, entităţi

Toate fiinţele care trăiesc în Univers au câte o structură energetică caracteristică, pe care o numim generic “bioenergie”. Deseori se foloseşte expresia că “are bioenergie”, ceea ce înseamnă de fapt că acea persoană are o încărcătură energetică mai mare decât marea majoritate a oamenilor. Ce generează această bioenergie? În medicina actuală se folosesc electroencefalogramele, diagramele obtinuţe prin măsurarea activităţii creierului, prin conectarea unor senzori pe cap care măsoară curentul electromagnetic generat de creierul uman. Ultimele descoperiri în domeniu atestă faptul că nu doar creierul este cel care foloseşte informaţia, ci şi restul organismului, creierul primind astfel informaţii de la întregul organism. În concluzie, tot organismul generează nu doar energie, ci şi o anumită încărcătură informaţională.
Veritas este un sistem energetic asemănător altor sisteme similare: Reiki, Karuna, Seichim, Silva Ultramind etc. Aceste sisteme energetice sunt metode prin care noi intervenim în structurile bioenergetice ale fiinţelor vii. În principiu, scopul acestor manipulări ale structurii bioenergetice este acela de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale celui pentru care facem aceste modificări. Desigur, există în lume şi alte sisteme energetice care au alte scopuri, însă Veritas nu face parte din acea categorie.
Cum folosim energia pentru a modifica structurile bioenergetice ale altuia? În primul rând, ne conectăm la o sursă de energie. Această sursă poate fi propria noastră persoană, alte persoane/entităţi, la viul planetar, respectiv mentalul colectiv al unui grup sau al întregii planete sau la energia întregului Univers. Veritas, la fel ca şi Reiki-ul, se conectează la sursa energetică din care a fost construit (materializat) întregul Univers, pe care o numim generic “Sursa”; însă ca parte activă din Univers, se poate conecta şi la alte entităţi. Unele dintre aceste entităţi sunt cei consideraţi îngeri, alţii sunt maeştri ascensionaţi etc.
Acordajele sau iniţierile, cum mai sunt numite, sunt modalităţi prin care maestrul modifică structura bioenergetică a elevului, astfel încât îi transferă acestuia structurile energetice ale sistemului respectiv, îi curăţă traseele (canalele) energetice, îi înlătură anumite blocaje energetico-informaţionale care îl împiedică pe elev să aibă accesul în mod natural. Cu alte cuvinte, constituie şi o formă de terapie, sau curăţare, cum se mai spune în anumite cercuri.
Unele sisteme energetice, cum este şi cazul sistemului Veritas, folosesc anumite simboluri. Există o întreagă mitologie referitoare la aceste simboluri, care se presupune că fac diferite lucruri. Adevărul este însă ceva mai diferit. Da, aceste simboluri pot fi folosite pentru a accesa un anumit tip de energie informată. După un timp, când practicantul s-a obişnuit cu acel tip de energie, se va observa că aceste simboluri se “activează” automat, respectiv este suficient să folosim intenţia, fără a mai fi nevoie de simboluri. La fel cum literele sunt simboluri pentru anumite sunete, şi aceste simboluri reprezintă câte un tip de energie. În altă ordine de idei, ca orice alt simbol folosit în istoria omenirii, rolul acestor simboluri este asemănător mecanismelor declanşatoare din cadrul hipnozei: “apesi” mecanismul ca să obţii ceva. Atenţie! Nu simbolul în sine face ceva, ci intenţia noastră pentru care îl folosim, în sensul că acest simbol declanşează în sistemul nostru bioenergetic (inconştient, subconştient, etc.) mecanisemele prin care noi avem accesul la acea formă de energie. Este nevoie de ele? Pentru unii da, pentru unii nu, deoarece au “talent”. Ca să facem o mică comparaţie, simbolurile au rolul premergătoarelor pentru copiii mici: sunt utile până când omul învaţă să se descurce singur.
Numele simbolurilor, sau mantrele, au exact acelasi rol. Cuvântul în sine nu face nimic, dar folosit într-o anumită ordine şi cu un anumit scop, devine relative util. De ce au efect astfel de simboluri pe care nu le cunoşteam iniţial? Să aibă acordajul o atât de mare influenţă asupra psihicului uman încât să îţi poată induce asemenea sugestionări puternice? Da şi nu. Având un acordaj, aparţii unei anumite categorii de oameni: cei care au acordajul respectiv. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că din acel moment tu aparţii unui grup, unui mental colectiv (oricum faci parte din multe alte asemenea grupuri, apartentenţa de o ţară, un oraş, o categorie socială etc.). Prin urmare, în momentul în care tu foloseşti un simbol sau o mantră, faci automat legături energetico-informaţionale cu toţi membrii grupului (sau cel puţin cu cei cunoscuţi ţie) şi, dacă tu nu te descurci singur, primeşti ajutorul bioenergetic al celorlaltor persoane din grup.
Când află astfel de informaţii, unii oameni se sperie. Fenomenul este însă unul comun, normal şi natural. Se fac experimente peste experimente, au fost destule situaţii în care oamenii au ajuns să fie izolaţi de civilizaţie etc. S-a observat că cei izolaţi, care-şi pierd speranţa de a se întoarce in mediul familiar, ajung să se sălbăticească, să nu mai recunoască nici măcar sunetele, limbajul familiar până în momentul izolării. Rupându-se de mentalul colectiv din care făceau parte, comunicarea nu se mai justifică… Unii americani au avut chiar rabdarea de a nota toate gândurile care le-au trecut prin cap în decursul unei zile şi au ajuns la concluzia că gândurile proprii, adica cele pe care voiau ei să le gândească, erau într-un procentaj foarte mic, sub 10%. Aceasta înseamnă că restul gândurilor erau cele captate din mentalul colectiv şi descifrate de creierul lor, prin mecanisme psihice asemănătoare celor mecanice ale radioului: două creiere acordate pe aceaşi frecvenţă sau pe frecvenţe foarte apropiate comunică instantaneu, având astfel fenomenul cunoscut sub numele de telepatie. Toţi facem asta, indiferent dacă dorim sau nu, dacă suntem conştienţi sau nu. Nu este nici un miracol acolo…
Frecvenţele pe care funcţionează creierul în anumite situaţii şi generează astfel un anumit tip de energie mentală (energetico-informaţională), au primit diferite denumiri: stări modificate de conştienţă, stări alfa, beta, delta sau teta, vibraţie sau nivel vibraţional etc.
Să îţi ridici sau cobori frecvenţa nu înseamnă că urci sau cobori de undeva, că intri in “ceruri” sau “iaduri”, cum îşi imaginează unele persoane, ci pur şi simplu înseamnă că îţi acordezi creierul pe anumite frecvenţe, fenomen făcut în mod natural de toţi oamenii în mod inconştient, schimbând astfel un mental colectiv mai restrâns cu altul, schimbând un anumit tip de gândire cu altul. Astfel, apartenenţa de un anumit grup de persoane care reuşesc anumite performanţe şi au o anumită tipologie de gândire, poate să ne ajute în scopurile noastre sau să ne încurce. Interacţiunea mentală pe care o avem astfel cu membrii grupului respectiv este deseori numită “rezonanţă”. Deci, când se foloseşte expresia că “rezonezi cu o anumită persoană” sau un anumit fenomen, înseamnă ca ai o gândire asemănătoare cu persoana respectivă, sau gândeşti într-un mod care să îţi atragă (prin care să provoci tu sau să îi determini pe cei din jurul tău să provoace) un anumit comportament, respectiv fenomen ori să declanşeze un lanţ de evenimente, sau cum se mai spune în ultima perioadă, să declanşeze sincronicităţi.
Acest procedeau este utilizat în diferite sisteme energetice, cel mai popular fiind Reiki. Se “activează palmele” (se deblochează conştient chakrele din palme, adică canalele/porţile energetice prin care puten capta sau dona energie) şi se trimite energie, “lumină” (energie informată pozitiv, în scopuri general considerate benefice) sau “întuneric” (energie informată negativ, în scopuri general considerate răuvoitoare, malefice) pentru a face terapie, respectiv pentru a modifica structura bioenergetică a pacientului, introducând în sistemul energetic al acestuia energia informată cu programele necesare pentru vindecare sau comfort fizic/emoţional, dar şi pentru proiecte, adică pentru împlinirea anumitor dorinţe. Astfel, energia trimisă interferează cu alte persoane care pot ajuta la îndeplinirea proiectului propus, sugerându-le discret, inconştient, nevoia de ajutor a solicitantului si intenţiile lui pozitive.
Desigur, acest procedeu este în mare parte inutil când persoanele se află la distanţe apropiate şi sistemele lor energetice mai dense (câmpurile energetice mai apropiate de corp, denumite generic “aură”) interferează şi se influenţează reciproc. În funcţie de sensibilitatea fiecăruia, adică de capacitatea creierului lor de a decodifica informaţia captată în acest mod, avem fenomenul de empatie, când se “simt” emoţiile partenerului de discuţie, sau se explică simpatiile şi antipatiile automate, adică cele la prima vedere.
Ce înseamnă să contactezi sau să chemi (invoci) anumite entităţi? Prin simplul gând, fiecare om face o legătură între sine şi acea entitate / obiect. Aceste proiecţii mentale poartă diferite denumiri: legături, crozi, stringuri, fire energetice etc. Este demonstrate faptul că în stare alfa (când frecvenţele creierului sunt între 7 şi 11 Hz), putem să ne conectăm conştient la alte persoane, indifferent cât de mare este distanţa în spaţiu sau timp. Deci, atunci când spunem că luăm legătura cu o anumită entitate, putem face unul din următoarele: contactăm telepatic o persoană care trăieşte în present; contactăm telepatic o persoană care a trăit în trecut; contactăm telepatic o persoană care va trăi în viitor; contactăm telepatic un spirit care aparţine altei specii (din trecut, prezent sau viitor); ne folosim de amprenta energetică a entităţii pentru a crea altă proiecţie energetică de care ne folosim; creăm o anumită proiecţie energetico-informaţională cu care “discutăm”.
Să discutăm mai pe larg ultimele metode. Îngerii sau demonii sunt entităţi reale sau închipuite (proiecţii mentale) cărora le ataşăm / detectăm anumite calităţi sau defecte şi căruia, conform mitologiei şi a informaţiilor aflat în mentalul colectiv planetar şi a propriilor informaţii stocate genetic în organismul nostru şi le ataşăm o anumită reprezentare vizuală, pentru o departajare mai uşoară. Astfel, aceaşi entitate poate fi înger, phoenix, deva etc., în funcţie de stereotipurile folosite de persoana în cauză sau de către cei din jurul ei, care o influenţează telepatic. Ne vom referi, pentru simplificare, la îngeri, însă procedeele sunt valabile pentru orice alt tip de entitate. Am auzit de multe ori expresia: trimit un înger cuiva ca să facă... Dacă pe tine te-ar contacta cineva şi ţi-ar da ordine, le-ai executa imediat, fără să gândeşti şi să decizi singur dacă eşti de acord sau nu? Să fim sinceri! Povestea este frumoasă, drăgălaşă, dar în realitate ne folosim de amprenta energetică a entităţii invocate pentru a face propriile noastre proiecţii mentale, pe care apoi le “trimitem” la treabă, adică să influenţeze mintea / realitatea (percepţia asupra realităţii) a persoanei pe care dorim să o ajutăm sau să o confuzionăm (din păcate, se practică!). Iar de aici începe un întreg ritual mental, ca un joc de strategie: educi îngerii, le dai arme, îi îmbraci, îi hrăneşti etc. Cu alte cuvinte, îţi imaginezi propriul tău univers, pe care îl susţii cu proiecţiile tale mentale, cu propria ta energie, cu legile stabilite de tine; de exemplu, dacă vrei să-i educi, tu eşti cel care are nevoie să fie educat! E o metodă de a învăţa, de a-ţi amplifica capacităţile mentale, însă nu este cea mai eficientă.
Există entităţi create de mintea umană, pe care le contactăm. Aveţi exemplul mai sus, când “entităţile” sunt create de un singur individ, ele reprezentând anumite faţete ale personalităţii creatorului (acest fenomen este des întâlnit la cei cu probleme de sănătate mentală, când îşi disociază personalitatea); însă mai există varianta când “entităţile” sunt create de mai mulţi indivizi, fie conştient în grup (linking), caz în care adoptă personalitatea conducătorului de grup (lider de linking), fie în mod inconştient, reprezentare a mentalului colectiv al grupului respectiv, formând ceea ce se numeşte avatarul sau egregorul grupului. Ca exemplu, României i s-a ataşat imaginea unui spirit bătrân, de demult, cu barba albă etc. Efectele erau de aşteptat: inadaptabilitatea la nou, în proporţie de masă, îmbătrânirea populaţiei, creşterea ratei mortalităţii în detrimentul ratei natalităţii, migrarea populaţiei tinere spre alte ţări, incapacitatea de muncă susţinută, tendiţele sinucigaşe (bătrânii sunt mai apropiaţi de moarte) etc. Una dintre soluţii, capabile să influenţeze mental întreaga populaţie, ar fi modificarea imaginii acestui egregor, cu o personalitate cunoscută de marea parte a populaţiei, tânără, integră, mai greu de manipulat prin mass-media, decent şi relativ modern ş.a.m.d. Exemplu propus: Keo. Desigur, cine are idei mai bune, e invitat să le prezinte.
În final, rămâne întrebarea: este etic/moral să intervenim conştient? Este la fel ca în orice alt aspect al vieţii fiecăruia: fiecare decizie înseamnă o intervenţie conştientă în acel domeniu. Restul, depinde de ceea ce numim bunul simţ: câtă vreme nu deranjezi pe nimeni şi astfel sunt mulţumiţi cei din jur, este etic/moral. Când deranjezi, devine evident faptul că, mai devreme sau mai târziu, vor apărea şi repercursiunile. Chiar dacă altcineva nu “ştie” la fel de multe ca noi, sistemul său energetico-informaţional are aceleaşi funcţii de bază. Cu alte cuvinte, în subconştientul lui se adună informaţia şi, în funcţie de nevoile şi convingerile sale, va reacţiona la agresiunile din exterior, indiferent că o va face conştient sau inconştient. Deci, aplicaţi bunul simţ: ce ţie nu-ţi place, nici altuia nu face!

No comments:

Post a Comment